Pivotal Consulting AS

  • Hjem
  • Snuoperasjoner
    • Viable Vision Workshop
    • Operasjonelle løsninger
    • Salgs maskinen
  • Kontakt oss
  • Interimsledelse
  • Hjem
  • Snuoperasjoner
    • Viable Vision Workshop
    • Operasjonelle løsninger
    • Salgs maskinen
  • Kontakt oss
  • Interimsledelse

strategi blogg
tanker om strategi og verktøy som
 Theory of constraints, canvas, lean, six sigma, kanban, jobs-to-be-done m.m.
Hvordan skaper vi verdi?

Fokus og vekst - hvilke strategier velger du?

15/1/2017

0 Comments

 
  HVORDAN ER FORBEDRINGS ARBEIDET I DIN BEDRIFT  ?:

Mange selskaper  har investert enorme mengder av penger og tid i trening og utvikling av Lean Six Sigma og forbedringsprosjekter, men   ser ikke nok resultater på bunnlinjen.   Som alle andre investeringer, forventer ledere en rask og akseptabel avkastning, men det skjer kanskje ikke slik du forestilte deg?
Har dere investert penger og tid i opplæring folk på Lean og Toyota Production system ?    Eller i Six Sigma med opplæring av hundrevis av mennesker for å bli ha grønne belter eller til og med Sort belte i Six Sigma.   Eller kanskje du har gått Lean Six Sigma ruten.
Men hvor er avkastningen på investering?  Hvor er bunnlinje resultatene?  Du vet det er forbedringer fordi du ser forbedringsrapporter, men disse forbedringene kommer ikke tilsyne på bunnlinjen.   Det er ingen effekt på kalkulert ROI.
Du er ikke alene.   Mange firmaer som har satt i gang Lean prosjekter eller Lean SixSigma initiativer som dere har gjort,  opplever det samme dillemmaet:  Hvor er avkastningen?
Ikke gi opp ennå – det er en løsning!  Det gode nyheten er forbedringsarbeidet kan fremdeles bli en suksess.

Men først  - hvorfor er det sånn?


Manglende fokus;

Mange starter forbedring prosjekter uten virkelig å vurdere bunnlinje påvirkningen av de utvalgte prosjektene.   Bedriftene setter opp en måling på antall pågående prosjekter,  og forsøker gjene å sette i gang flere  - dess flere forbedringsprosjekter,  lean team, tavler m.m.  – dess bedre -  ikke sant?    Feil  - å ha mange prosjekter er ikke en suksess faktor,  det gjør bare at man mister fokus,  har feil fokus, og misbruker ressurser.

Hva med Lean og Six Sigma

Mange Lean initiativer forsøker å bli kvitt all sløsing i hele verdikjeden, mens Six Sigma initiativer forsøke å gjøre det samme med å bli kvitt variasjon.
Det er ingenting galt med disse strategiene om de er fokusert på riktig område. Det virkelige grunnen til at Lean og Six Sigma tiltakene mislykkes er todelt: for mange prosjekter og fokus på kostnadsreduksjon.
Når bedriften angriper alle prosesser og problemer samtidig, som en del av et enterprise-wide Lean /Six Sigma initiativ, overbelaster man organisasjonen og klarer ikke å levere en akseptabel avkastning.
Fokusering  på kostnadsreduksjon er en annen grunn til at mange Lean / Six Sigma initiativer mislykkes.  Man gjør gjerne kostnadsreduserende tiltak over hele linjen,  men dette fokuset på kostnader fører sjelden til store resultats forbedringer.    Det man ser mer av er de negative effektene av  å «spare seg til fant»,  som gjør at man går glipp av muligheter og avspiser ressurser som bringer inn salg. 

Så hvis dette fokuset ikke er riktig, så hva er den rette tilnærmingen?

LØSNINGEN :
Løsningen er å rette fokus i arbeidet og sette inn tiltak der det har mest effekt.  The Theory of Constraints (TOC),  også kjent som begrensingsteorien eller Constraint Management»,   lærer oss at man må fokusere elementene som styrer frekvensen av penger som genereres av et selskap.  Noen ganger er disse elementene fysiske flaskehalser, men mange ganger er det faktisk politikken til organisasjonen,  eller feilfokuserte  forbedringstiltak  som hindrer bedriften fra å realisere potensialet. Og ofte er det KPM og andre måltall som fører til atferd som hindrer et selskap fra å nå sitt sanne potensial. Vellykkede forbedrings arbeide initiativer har alle én ting til felles- fokus på elementet som begrenser bedriften  - det være seg flaskehalser i produksjon, dårlige forsynings prosesser,  mangelfull prosjektledelse, mangler i salgs apparatet eller dårlig segmentering og forståelse av kundene.
Dette er hvor Theory of Constraints kommer til sin rett,  gjerne i kombinasjon med Lean og Six Sigma – eller implementering av nye salgsmetoder.   Med TOC vil man se kjappe resultater fordi man vil fokusere på hva som har bunnlinje effekt.
 
Hva er neste steg?


Ta en titt på din bedrift –
  • Har du en hær av grønne og sorte belter?
  • Har du så mange prosjekter gående at det hele tiden skrikes om mangel på ressurser?
  • Er prosjektene fiksert på kostnadsreduksjon istedenfor  vekst i omsetning?
  • Har man fokus på bunnlinje effekt?
  • Har du godt salg,  men ordrene blir ikke effektuert?
  • Ordrereserven vokser,  men dere tjener ikke penger?
 
Hva er rotårsaken  - få fokus på det viktige.  

Hvis man dere har mange prosjekter,  finn det som er mest sentralt og tar tak i begrensingen i systemet.  Frys alle andre prosjekter!

Ta gjerne kontakt med Pivotal Consulting hvis du trenger hjelp med dette – vi stiller alltid opp for et uforpliktende møte uten kostnad til deg.

​Trykk på knappen under,  eller i fyll kontakt formularet .
Ja, jeg vil gjerne ha hjelp
Bilde
0 Comments



Leave a Reply.

    Bilde
    Bilde

    Forfatter

    Ketil Stokke-Johnsen er en MBA og TOC Jonah med over 20 års erfaring med endringsledelse, salgsledelse og strategi arbeide.

    View my profile on LinkedIn

    Arkiv

    September 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    February 2017
    January 2017

    Kategorier

    All
    Theory Of Constraints

      Jeg vil gjerne vite mer om strategi og strategi verktøy

    Send inn

    RSS Feed

Increase your topline and bottomline dramatically
Start today
Picture
Picture